Na pobudo mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom smo k sodelovanju povabili tudi naše učenke in učence druge in tretje triade, predvsem v literarnem in likovnem natečaju Knjiga – moja izbira. Poslali smo nekaj prispevkov in se v petek, 24. 5. 2024, z manjšo skupino učenk in učencev iz 7. a, 8. a in 9. c udeležili zaključne prireditve festivala v kulturnem domu Franca Bernika, kjer so nagradili izbrane prispevke.

Glavna gostja prireditve je bila odlična nizozemska mladinska pisateljica, Anna Woltz. Kar nekaj njenih knjig je prevedenih v slovenščino. Zelo zanimiv pogovor z njo je vodil Sašo Stare. Dobili smo kar nekaj spodbudnih nasvetov za pisanje zgodb. Po pogovoru je sledil ogled mladinskega filma, posnetega po avtoričini knjigi z enakim naslovom, Nenavaden teden s Tesso. Na koncu je bilo še sproščeno druženje z avtorico.

Izdelki naših učenk in učencev sicer niso bili nagrajeni, vendar je že samo sodelovanje dragoceno. Celotna prireditev je bila zelo prijetna. Naslednje leto bomo zopet z veseljem sodelovali.

Vabljeni k branju knjig Anne Woltz. V šolski knjižnici imamo na voljo tri naslove: Nenavaden teden s Tesso, Mavec in Dekle z Marsa.

Lucija Rifel

Objava bo prestavljena v arhiv dne: sobota 13 julija, 2024

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost