Sodelovanje v naravoslovno obarvanem Erasmus+ projektu, katerega namen je opolnomočiti naše učence tudi na področju poznavanja narave in okolja v širšem pomenu, nam je v šolsko knjižnico prineslo tudi nekaj novih knjig. Želimo si, da naši učenci posežejo tudi po čtivu, ki jim bo omogočilo vpogled v poljudno naravoslovje.

ŽELIMO VAM VELIKO VESELJA PRI PREBIRANJU!

V knjižnico matične in podružnične šole so prispele naslednje knjige:

Podobe živali naših gozdov
(Miha Merenče, založba Narava)
Podobe živali naših gora
(Miha Merenče, založba Narava)
Kateri ptič je to?
(Singer, založba Narava)

V tem vodniku, bogatem s fotografijami, so zbrane najpomembnejše evropske ptičje vrste – ptiči selivci, preletne vrste in zimski gosti. Na več kot 1400 izvrstnih fotografijah najboljših fotografov niso upodobljeni le vpadljivi samci v svatovskem perju, marveč tudi neopazne samice ter ptiči v zimskem in mladem perju.

Novi vodnik – Katera zdravilna rastlina je to?
(Hensel, založba Narava)

Spoznajte in določite več kot 350 vrst zdravilnih rastlin iz vse Evrope. Novi vodnik nudi opis značilnosti neposredno ob fotografiji. Za vsako vrsto najdete več fotografij in risb. Pri hitrem določanju vam pomaga barvna koda.

Naše in srednjeevropske žuželke
(Bellmann, založba Narava)

Vpogled v raznovrstnost žuželčjih vrst.

Katera cvetlica je to?
(Spohn, založba Narava)

Knjiga je namenjena spoznavanju in točnem in enostavnem določanju vrst.

Drevesa Prepoznavanje po listih
(Bosch, založba Narava)

Prepoznavanje in določanje dreves bo postalo zelo preprosto. Ta vodnik po naravi prikazuje drevesne liste in iglice v njihovi naravni velikosti. Tako jih je mogoče neposredno primerjati s tistimi, ki smo jih našli v naravi. Zamenjave z drugimi vrstami so zato izključene. • 64 vrst listavcev in iglavcev v gozdovih, parkih in vrtovih • pomembne značilnosti, navedene neposredno ob fotografijah • dodatne fotografije, ilustracije in zanimivosti, ki jih je vredno vedeti • dodatno: plodovi in storži

Kako deluje telo
(Mladinska knjiga)

Najnazornejši slikovni vodnik po človeškem telesu Za avtomobil, pralni stroj in računalniško igrico dobimo navodila – za telo pa ne. Zato je pred vami navodilo za uporabo lastnega telesa, ki bi ga moral imeti in prebrati prav vsak. Kaj nam sporoča, da smo lačni? Zakaj nas zvija v trebuhu, kadar smo živčni? In zakaj telo včasih ne deluje tako, kot bi si želeli, in se spopadamo s prebavnimi težavami, kratkovidnostjo, alergijami? Osupljiva dejstva, podprta z jasnimi in preglednimi grafičnimi prikazi, vam bodo dala nov vpogled v čudoviti stroj, imenovan človeško telo, in procese, ki nas ohranjajo pri življenju.

Kako deluje hrana
(Mladinska knjiga)

Najnazornejši slikovni vodnik po hrani in prehrani Hrana nas ohranja pri življenju, hrani telo in dušo. A kakšna hrana je dobra – hranljiva, zdrava in hkrati osrečujoča? Ob velikanski ponudbi živil in marsikdaj protislovnih nasvetih zlahka podvomimo, kaj in kako jesti. Kaj vse lahko jemo? Katera hranila so nujna? Kako živila pripravljamo? Zakaj nam nekaj lahko škoduje? Kakšne načine prehranjevanja poznamo? Kako s hrano vplivamo na okolje? Kakšna je hrana prihodnosti?

Čudno vreme
(Hannah, Mladinska knjiga)

Svetovno podnebje se nedvomno spreminja, kar je neposreden rezultat človekove dejavnosti.

Zabavno in preprosto ustvarjanje z odpadnimi materiali
(Kimberly, Mladinska knjiga)

Razburljivo, ekološko ustvarjanje za kar 60 unikatnih izdelkov iz materialov, kot so papirnate rolice, jajčne škatle, časopis in karton.

Astronomija: ilustrirana zgodovina vesolja
(Jackson, Tehniška založba Slovenije)

Astronomija postavlja velika vprašanja: kje sem in od kod prihajam? Ko so najrazličnejši misleci razglabljali o svojem obstoju, so v odgovorih pogosto nastopale zvezde: kot preroški objekti, ki so kazali pot naprej, kot pomoč pri navigaciji (pri čemer so v resnici kazale pot), ali kot nespremenljive, stalne točke, s katerimi merimo vesolje.

Planet brez odpadkov
(French, Mladinska knjiga)

Knjiga je polna zanimivih zamisli, kako lahko pomagamo, da bi bil naš planet boljši. V njej izvemo, kako lahko celo z najmanjšo, najbolj preprosto spremembo dosežemo ogromno.

Objava bo prestavljena v arhiv dne: petek 20 januarja, 2023

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost