Z učenci prve triade Osnovne šole Domžale in prvošolčkov iz podružnične šole v Ihanu, smo se v ponedeljek, 18. 9. udeležili prve Miniolimpijade.

Ker so Domžale mesto športa, se je Športna zveza Domžale odločila, da letos prvič organizira MINIOLIMPIJADO, ter povabi vse okoliške osnovne šole: OŠ Domžale in PŠ Ihan, Dob in PŠ Krtina, Preserje pri Radomljah. Udeležba je bila številčna, saj se je dogodka udeležilo kar 32 skupin.

Zbrali smo se v športnem parku, na nogometnem igrišču, kjer so nas v uvodnem govoru pozdravili organizatorji dogodka: županja občine Domžale, direktor ZŠRD, predsednik lokalne športne zveze, vodja organizacije, ter eden in edini FOXI. Ker smo se navezovali na Olimpijske igre, je temu sledil tudi olimpijski protokol. Otroci naše osnovne šole so imeli čast, saj so ob olimpijski himni, nosili olimpijsko zastavo, bakljo ter prebrali olimpijsko prisego. Po uradnem delu nas je Foxi ogrel še s svojim plesom.

Postavili smo se na začetne postaje in pričeli z vadbenim delom. Ogreli so nas različnimi plesi, naučili smo se brcati žogo po dekliško, spoznali smo borilno veščino: karate, bili smo navijači, skakali smo po blazinah, tekali po poligonu, igrali smo nogomet kot fantje, za en dan smo postali bodoči skakalci in mogoče tudi kdaj svetovni prvaki v košarki. Skratka, zabavali smo se. Po vseh premaganih ovirah, smo dobili zasluženo diplomo.

Po končanem športnem dnevu smo se vidno utrujeni, a srečni odpravili v šolo na slastno kosilo.

Zapisala: Natali Bukovec,

Domžale, september 2023

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost