12 neustrašnih učencev 9. razreda, ki smo vključeni v program MEPI, smo se po uspešno opravljeni poskusni odpravi, v četrtek, 6.6.2024, že zjutraj, z avtobusom odpeljali do Trojan, kjer se je naša pustolovščina, glavna odprava, začela.

Povzpeli smo se preko strmin in dolin, vse do Limbarske gore. Na ramah smo imeli težke nahrbtnike z veliko opreme, saj smo nosili vse kar smo potrebovali za dvodnevno popotovanje. S pomočjo zemljevida in opisa poti smo ugotavljali, v katero smer moramo hoditi. Ko smo prišli do točke, ki je bila namenjena kuhanju, smo se usedli na armaflekse in pričeli s pripravo okusnega kosila, saj smo bili že zelo lačni. Vse stvari smo nazaj spakirali v nahrbtnike in nadaljevali s pohodom. Limbarska gora je bila naš cilj prvega dne, kjer smo postavili šotore, pojedli večerjo, ki smo si jo pripravili sami, se igrali družabne igre, se pogovarjali in skupaj zabavali.

Naslednji dan smo se že zgodaj zjutraj odpravili na pot, saj so bile tokrat naš cilj Rafolče. Ampak če bi se podali po najkrajši poti, ne bi bili mepijevci. Zato smo ubrali pot, ki nas pelje gor in dol po hribih in dolinah. Pri Gradiškem jezeru smo si kuhali kosilo, se malo osvežili in že je bil čas, da nadaljujemo z odpravo. Ob gradu Brdo smo naredili evalvacijo in se malo pogovorili o izkušnjah in vtisih mepija. Nato pa smo odšli proti Rafolčam, kjer se je naša kvalifikacijska odprava končala.

Zelo smo ponosni nase, saj smo kljub nekaj nepotrebno prehojenih kilometrih in hudi sončni pripeki, vse to zmogli.

Zapisala Nika Carys Majhenič

Objava bo prestavljena v arhiv dne: ponedeljek 2 septembra, 2024

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost