Letna šola v naravi za četrtošolce je potekala od ponedeljka, 27. 5. 2024, do petka, 31. 5. 2024, na Debelem rtiču. Udeležilo se je je 100 učencev in 13 spremljevalcev; od tega 5 razredničark, 6 plavalnih učiteljic in 2 spremljevalna učitelja.

Nekaj učencev je iz šole v naravi odšlo predčasno zaradi odhoda na nogometni turnir v Zadar, nihče od učencev pa ni iz šole v naravi odšel zaradi poškodbe, bolezni oz. neprimernega vedenja.

Preživeli smo precej pester teden, hkrati pa tudi natrpan, saj so dejavnosti vsak dan potekale vse od 7.30, ko smo se ob glasbi zbudili, pa do 22.00, ko smo se prijetno utrujeni ulegli v svoje postelje.

V dopoldanskem in popoldanskem času sta bili intenzivni uri plavanja v notranjem bazenu, v zunanjem bazenu pa tudi v morju. Tako je kar nekaj učencev od lanskega plavalnega tečaja napredovalo in usvojili so bronaste oz. srebrne delfinčke. Tekom dneva pa so se zvrstile številne dejavnosti, ki smo jih vodile razredničarke in delavci Debelega rtiča. Tako so učenci veslali v kajaku, se preizkusili v lokostrelstvu, pekli istrske miške, iskali zaklad, imeli socialno delavnico Z roko v roki, spoznali živali in rastline primorskega sveta … Ob večerih pa so potekale različne večerne dejavnosti, kot so sprehod po okolici, športne igre, plesna prireditev z učiteljicama Tjašo in Petro, meditacijski večer … V četrtek popoldne pa nam je malo ponagajalo vreme, zato smo si ogledali risanko in se končno malo odpočili .

Vsak dan pa smo imeli tudi nekaj prostega časa, kjer so se učenci lahko družili, igrali namizni tenis, namizni nogomet, badminton, se žogali … Vsak večer pa smo odšli tudi na sladoled.

Starši so svoje otroke lahko vsak dan spremljali na fotografijah, ki so jih učiteljice nalagale v spletno učilnico. Za vsaj malo predstave o naših dogodivščinah, pa si oglejte nekaj foto utrinkov …

Zapisala: Mateja Podgoršek

Objava bo prestavljena v arhiv dne: sobota 31 avgusta, 2024

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost