Letna šola v naravi za četrtošolce je potekala od ponedeljka, 22. 5. 2023, do petka, 26. 5. 2023, na Debelem rtiču. Udeležilo se je je 85 učencev in 12 spremljevalcev; od tega 5 razredničark, 6 plavalnih učiteljic in spremljevalka učenke na vozičku.

Nihče od učencev ni iz šole v naravi odšel predčasno, se poškodoval oz. zbolel. 

Preživeli smo precej pester teden, hkrati pa tudi natrpan, saj so dejavnosti vsak dan potekale vse od 6.30, ko smo se ob glasbi zbudili, pa do 22.00, ko smo se prijetno utrujeni ulegli v svoje postelje.

V dopoldanskem in popoldanskem času sta bili intenzivni uri plavanja v notranjem bazenu. Tako je kar nekaj učencev od lanskega plavalnega tečaja napredovalo in usvojili so bronaste oz. srebrne delfinčke. Tekom dneva pa so se zvrstile številne dejavnosti, ki smo jih vodile razredničarke in delavci Debelega rtiča. Tako so učenci veslali v kajaku, se preizkusili v lokostrelstvu, pekli istrske miške, iskali zaklad, imeli socialno delavnico Z roko v roki, spoznali živali in rastline primorskega sveta … Ob večerih pa so potekale različne večerne dejavnosti, kot so sprehod po okolici, športne igre, plesna prireditev z učiteljicama Tjašo in Anito, zabavni program Debeli rtič ima talent … Vsak dan pa je bilo toplejše tudi morje, tako da so se vsi opogumili, se v njem pošteno namočili, najbolj pogumni pa so tudi zaplavali.

Vsak dan pa smo imeli tudi nekaj prostega časa, kjer so se učenci lahko družili, igrali namizni tenis, namizni nogomet, badminton, se žogali … Vsak večer pa smo odšli tudi na sladoled.

Starši so svoje otroke lahko vsak dan spremljali na fotografijah, ki so jih učiteljice nalagale v spletno učilnico. Za vsaj malo predstave o naših dogodivščinah, pa si oglejte nekaj foto utrinkov…

Mateja Podgoršek

(Skupno 263 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost