Tretji petek v novembru je namenjen obeleženju zdrave in lokalne slovenske hrane.

Na Podružnični šoli Ihan smo se vsi učenci krepko najedli zdravega zajtrka, ki ga sestavljajo lokalna in sezonska živila: polnozrnati kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pogovorili smo se o pomenu zajtrkovanja in uživanja lokalne sezonske hrane, da je naš okoljski odtis čim manjši.

Nato so učenci z razredničarkama in razredniki izvajali različne okoljske delavnice.

Večina učencev predmetne stopnje se je v  sončnem jesenskem vremenu sprehodila do Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik, kjer so nam predstavili faze čiščenja odpadnih voda. Priča smo bili nenavadnemu dogodku pretiranega penjenja kot posledica izpustov nedovoljenih snovi.

Šestošolci in sedmošolci so podrobno spoznali tudi čebelnjak v bližini, se poglobili v življenje in delo čebel in preizkušali okusen domači med, ki nam ga je ponudil čebelar, g. Jus. Na poti domov smo si ogledali izobraževalne panoje na čebelarski učni poti.

Dan je bil poln raznolikih izkušenj spoznavanja okoljskih vsebin lokalnega okolja z upanjem, da prispevamo k ozaveščanju mladih za ohranitev okolja tudi globalno.

Katarina Vodopivec Kolar


V kabinetu i-DSP smo izvedli delavnico preobrazbe oblačil v sklopu projekta “Ne zavrzi oblek – ohrani planet”.









Objava poteče: sreda 20 decembra, 2023

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost