Select Page

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN EKODAN

Navodila za PŠ IHAN

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Naša šola pa se bo letos pridružila tudi pripravi tradicionalnega slovenskega kosila.

Vsem učencem bomo ta dan prvo šolsko uro ponudili brezplačen zajtrk, ki bo vseboval kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Vse sestavine bodo lokalno pridelane in predelane. Običajen zajtrk za prijavljene učence razredne stopnje je ta dan odpovedan. Po tradicionalnem zajtrku pa sledijo spremljajoče izobraževalne in ustvarjalne aktivnosti na temo zdrave prehrane, varovanja zdravja ali ekoloških vsebin.

Aktivnosti:

razredna stopnja: v matičnih učilnicah z razredničarkami

6.razred: predstavitev čebelarjenja, izdelava prehranskih piramid

Potrebščine: tiskane reklame ali časopise s slikami hrane, škarje, lepilo, barvice, flomastri…

7.razred: obisk kmetije, predstavitev čebelarjenja

8.razred: obisk kmetije, pomen kmetijstva

9.razred: obisk centra za ravnanje z odpadki na Dobu

Učenci, ki gredo na teren (7., 8. in 9. r) naj bodo ustrezno oblečeni in obuti. Izvajali bomo aktivnosti na prostem.

Z dejavnostmi zaključimo ob 12.40 uri.

                                                                                                                                  Daša Sojer

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost