Select Page

Spoštovani,

na spletni strani ministrstva je objavljeno stanje prijav za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2021/2022. Prav tako je objavljena tudi informacija o stanju prijav na današnji dan oziroma trenutna informacija o številu prijavljenih po posameznih šolah. Povezava do te informacije omogoča uporabniku spremljanje trenutnega stanja prijav na posameznih šolah.

Stanje prijav na dan 2. 4. 2021

Stanje prijav na današnji dan

Morebitni prenos prijavnice

Najkasneje do 22. aprila 2021 lahko prijavljeni kandidati svojo prijavnico prenesejo iz srednje šole, kjer jo imajo sedaj, na drugo srednjo šolo oz. drug program, če menijo, da bi bilo to za njih ustrezneje in si bodo na ta način zanesljiveje zagotovili vpis v srednjo šolo. Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do navedenega datuma ne glede na število prijav, ki jih že imajo. Učencem, ki bodo to storili svetujemo, da se posvetujejo s starši in šolsko svetovalno delavko.

Kako prenesti prijavnico na drugo šolo? Posredujemo informacije, objavljene na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport:

Informacije o poteku prenosa prijav

Obrazec/izjava za prenos prijavnice 

Seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev vseh srednjih šol 

Mira Marinšek

Psihologinja OŠ Domžale

(Skupno 390 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost