Select Page

Po šolskem koledarju so popoldanske govorilne ure in sicer v torek, 12. 10. 2021 za matično šolo, v četrtek, 14. 10. 2021 pa za podružnico. V matični šoli govorilne ure za razredno stopnjo potekajo od 16. – 18. ure, za predmetno pa od 17. – 19. ure. Na podružnični šoli v Ihanu pa govorilne ure potekajo za razredno in predmetno stopnjo od 17. do 19. ure.

V šoli smo zaradi splošno znane situacije, povezane s COVID – 19,  od oktobra 2021 pa do preklica uvedli sledeč način izvajanja govorilnih ur. Navedeni način smiselno enako velja tudi za dopoldanske govorilne ure, le da je tam časovna omejitev drugačna – potekajo krajši čas.

Načini izvedbe govorilnih ur so naslednji:

  • video sestanek/video konferenca med učiteljem in staršem, znotraj Arnesovega sistema, pri čemer učitelj pošlje staršu povezavo in termin nekaj dni pred predvidenim terminom in sicer znotraj eAsistenta in po elektronski pošti. Časovni okvir in trajanje posameznega video sestanka vnaprej določi učitelj.
  • telefonski razgovor – prav tako vnaprej, znotraj eAsistenta in po elektronski pošti učitelj sporoči staršu, kdaj ga bo poklical s službene telefonske številke ali kdaj bo učitelj dosegljiv za starša na telefonski številki, ki jo bo navedel.

Izjemoma se govorilne ure lahko izvajajo v šoli, pri čemer je potrebno, da:

  • učitelj in starš poprej dogovorita točen termin, za katerega se dogovorita po elektronski pošti ali eAsistentu; termin glede na obstoječe zasedenosti z video/telefonskimi govorilnimi urami predlaga učitelj;
  • starši v šolsko stavbo vstopajo največ 5 min pred dogovorjenim terminom;
  • termin je omejen na 10 minut in poteka znotraj vnaprej določene učilnice;
  • starši z vstopom v šolsko stavbo izjavljajo, da izpolnjujejo PCT pogoj;
  • ob govorilnih urah v živo vsi deležniki spoštujejo ukrepe, ki veljajo v časih širjenja nalezljive bolezni  COVID – 19;
  • v primeru, da bo na hodnikih sočasno več ljudi, starši sami prevzemajo odgovornost za upoštevanje medsebojne razdalje.

Prednostni način izvajanja govorilnih ur ostaja na daljavo, na zgoraj opisane načine.

Starši in učitelji lahko kadarkoli komunicirate znotraj eAsistenta in/ali elektronskega naslova, kar pomeni, da se določena tematika, ki bi jo bilo treba sicer obravnavati na govorilnih urah, lahko razreši že prej oz. sproti.

Verjamemo, da boste vsi udeleženci govorilnih ur, ne glede na način izvedbe, tako predali kot prejeli željene informacije.

V primeru, da imate vezano na navedeno dodatna vprašanja, jih lahko pošljete na: os-domzale@guest.arnes.si.

Želimo vam veliko zdravja in vas lepo pozdravljamo!

Vodstvo OŠ Domžale

(Skupno 1.212 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost