Select Page

Na OŠ Domžale je na voljo brezplačni dostop za učence in učitelje do paketa spletnih storitev in programske opreme Office 365, ki je namenjen komunikacij in sodelovanju. Učencem in učiteljem so na voljo:

  • digitalna shramba v oblaku velikosti 1000 GB (MS OneDrive),
  • orodja za hkratno delo na dokumentih,
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo (MS Teams ).

Kaj je Office 365?
Office 365 je paket storitev, ki vključuje digitalno shrambo, orodja za avdio in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. Vsa ta orodja so med seboj tesno povezana z dodeljeno šolsko e-identiteto. Gre za internetno različico programa Microsoft Office. Preko prijave na Microsoftov račun lahko učenci dostopajo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, si shranjujejo dokumente na Microsoftov strežnik (OneDrive) ter jih odprejo in popravijo kjerkoli, kjer se lahko povežejo na splet.

V času trajanja izobraževanja je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Namestijo jo lahko na 5 računalnikih in 5 mobilnih napravah.
Več o tem si lahko preberete na:

Z istimi prijavnimi podatki se lahko učenci prijavijo na:

Navodila za 1 . prijavo
Za aktiviranje Office 365 računa je potrebno prvič OBVEZNO obiskati stran Oblak 365 (https://o365.arnes.si/) in se prijaviti s prijavnimi podatki. Ko se izbira domačo organizacijo izberete Osnovna šola Domžale. Ob prvi prijavi se kreira uporabniški račun.

Nadaljnje delo v Office-u 365
Po prvi prijavi v Oblak 365 se lahko direktno prijavljate na naslovu (https://login.microsoftonline.com ) oz. če v iskalnik vpišete Office 365.

Zamenjava gesla

Geslo, ki ga prejme učenec je varno. Zamenja ga lahko na spletni strani: SIO MDM (https://mdm.arnes.si) . Pri tem je treba upoštevati, da mora imeti geslo vsaj 8 znakov in naj bo primerno zahtevno.

Prenehanje dostopa do storitve Office 365

Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na OŠ Domžale (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na OŠ Domžale). Takrat se uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo.


OŠ Domžale NE ODGOVARJA za morebitno izgubo podatkov ali dokumentov v oblaku med uporabo ali ob prenehanju uporabe servisa MS Office 365.

Na OŠ Domžale razen operativnega nadzora in upravljanja lokalnega imenika za šolske AAI račune, NE nudimo vsebinske podpore pri uporabi Oblak 365, MS Office 365 in drugih storitev, do katerih lahko učenci dostopajo z AAI geslom.

V primeru težav pri uporabi AAI računa ( status AAI računa ipd. ) nas kontaktiraje na itk.podpora@os-domzale.si , za samo uporabo programja MS Office 365 pa imate na voljo vgrajeno pomoč ali pa si dodatne informacije poiščite na spletu.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost