V petek, 18. 11. 2022, so imeli prvošolci naravoslovni dan na temo Tradicionalni slovenski zajtrk.

Tako kot vsa leta do sedaj, smo tudi letos svoje želodčke razveselili z zdravim zajtrkom, ki smo ga z veseljem pojedli čisto vsi.  Učencem smo povedali, da je hrana, ki je bila pridelana in pripravljena v bližini, bolj sveža, bolj hranljiva, polnejšega okusa. Predstavili smo pomembnost opraševanja čebel, pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot od njive do krožnika čim krajša. Po zajtrku smo si ogledali nekaj zanimivih videoposnetkov, preko katerih smo podrobneje spoznali, od kje in na kakšen način dobimo med, mleko, maslo, kruh in jabolka. Ker so čebele zares krasna in delovna bitja, brez katerih medu človek sploh ne bi poznal, smo zapeli tudi pesmico o čebelah in ob tem še zaplesali. Učenci so izvedeli, da so panjske končnice značilne za slovenske čebelnjake in prav take smo na risali tudi v zvezeke.

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost